MUHR AM SEE
Re: MUHR AM SEE
Obraz mglisty...Trudno tu cokolwiek zobaczyć.Są maluszki ale ile ?? No dwa na pewno.ale dalej to nie wiadomo czy to jaja czy nieruszające się maluchy.Wygląda,że to jajeczka.To moja intuicja tak wskazuje Gdyby było można wstawić minutowy filmik to lepiej można by było dostrzec co tam mają w dołku.Jednak tu tego nie da się wstawić filmiku.
Irena
Wykluło się 5 bocianiątek. Wszystkie są zdrowe i chętne do życia. Powodzenia rodzicea maluszki trzymajcie się.
Irena
Ta para ma 5 maluszków.Jak za tydzień znowu zobaczę 5 to będzie pierwsze gniazdo z piątką bocianków...Będę wtedy bardzo .ucieszona.
Irena
Zajrzałam do bocianków w dzień. .A tu pochmurnie i deszczowo. Bocianki schowane pod kołderką. Zaglądałam jeszcze kilka razy ,zaglądam tuż przed zmierzchem ...no i dalej pada/.Ech. Wieczorem ...już prawie po zmierzchu przestało padać. Tatko wreszcie wstał a maluchy odetchnęły z ulgą ...Ech...nareszcie .Bocianki przeżyły pół dnia w cieple i są pełne wigoru .
Irena
Są 4 bardzo głodne maluchy...noo bez przesady.. Właśnie zjadają posiłek podany przez mamę.
Smacznego. Który sprytniejszy zje więcej...
Smacznego. Który sprytniejszy zje więcej...
Irena
Tu w tym gnieździe często para odchowuje cztery młode. Właśnie to się dzieje w tym sezonie Powodzenia .Maluszki trzymajcie się..Jest mi na prawdę miło widzieć takie obrazki.
Irena
W gnieździe o poranku leżakują wszystkie 5 maluchów. Cała gromadka. Pilnuje tatko. Powodzenia. Jakiś taki pochmurny dzień...
Irena
Ulewa nad gniazdem. Bocianki prawie schowane. Są duże i jest ich dużo. Mama chroni je jak potrafi. Będzie dobrze.
Irena
Jak patrzę na deszcze to moje oczy odwracają się w drugą stronę. Kiedy nie zajrzę na któreś gniazdo ...to widzę od tygodnia deszcz i deszcze .
Irena
Pada od południa .Jest 21 i wciąż pada.Boję się o bocianiątka.dużo ich tu jest.Mogą przemarznąć.
Irena
Wszystkie 4 ćwiczą skrzydełka...Ale jeden kończy drugi zaczyna.Nie ma - na raz .Wczorajszy deszcz im nie zaszkodził ,bo bardzo dobrze były okryte.
Irena
Padał deszcz.Jeden z bocianków ten przykucnięty jakiś taki nie bardzo ruchliwy.Właściwie wcale się nie poruszył.Teraz po deszczu też nie.
Eeee bocianek przespał burzę.Teraz po pół godzinie nadal pada ale bocianek pełen życia.
Eeee bocianek przespał burzę.Teraz po pół godzinie nadal pada ale bocianek pełen życia.
Irena
Nie zdążyłam zajrzeć do nich w dzień. Teraz to tylko mogę przypuszczać , że są wszystkie...Do jutra maluchy.
Irena
O matko . Tragedia i to gniazdo dosięga...Już i tu dwa bocianki odeszły.Dwa największe trzęsą się z zimna.Czy tu w końcu przestanie padać.??..
Irena
Niestety bocianki nieżywe dalej w gnieździe. W Niemczech powodzie wielkie....więc nawet trudno zajmować się strażakom martwymi bociankami...Bawaria Badenia- Wirtenbergia pod wodą Bocianki trzymajcie się.
Irena
Pogoda ... ech ta pogoda...Bardzo bardzo mi smutno z powodu takiego widoku w gnieździe
Irena
Maluchy dwa ...mam nadzieję dadzą już radę ze złą pogodą...Ten mały siedzący chyba też poradzi.
Irena
Leniwy wieczór z rodzicem w gnieździe...Odpoczywają po gorącym dniu.. Teraz mają słabsze słoneczko.. Trzeba więc chwilę odpocząć.
Irena
Tu dwa większe już bocianki gotowe do nadchodzącej nocy...Rodziców nie ma w domu.
Irena
Bocianki w gnieździe z jednym z rodziców..Niebo zachmurzone.To dobrze dla młodych oby bez burzy .
Irena