POZOSTAŁE GNIAZDA NIEMIECKIE
Re: POZOSTAŁE GNIAZDA NIEMIECKIE
Crailsheim
Było dużo jajeczek i jest dużo maluszków..Cztery są na pewno.Moje oczy chcą widzieć 5 i nawet 6 maluszków.Za 10 dni policzę dokładniej.
Było dużo jajeczek i jest dużo maluszków..Cztery są na pewno.Moje oczy chcą widzieć 5 i nawet 6 maluszków.Za 10 dni policzę dokładniej.
Irena
Bad Konigshofen
Były 4 jaja a teraz są 4 maluszki.Trzymajcie się.Mają fają pogodę.Jest ponad 20 st. Brawo pogoda.
Były 4 jaja a teraz są 4 maluszki.Trzymajcie się.Mają fają pogodę.Jest ponad 20 st. Brawo pogoda.
Irena
Bad Waldsee
Wykluło się już 5 maluszków. Rodzice mieli 6 jaj. Tak więc jutro powinien być szósty ,Jeżeli rodzeństwo da mu spokojnie wykluć się.
Wykluło się już 5 maluszków. Rodzice mieli 6 jaj. Tak więc jutro powinien być szósty ,Jeżeli rodzeństwo da mu spokojnie wykluć się.
Irena
Crailsheim
Są 2 a może jedno jajeczko.5 maluszków jest na świecie.Powodzenia i trzymam kciuki za piąteczkę .
Są 2 a może jedno jajeczko.5 maluszków jest na świecie.Powodzenia i trzymam kciuki za piąteczkę .
Irena
Wittislinger
Są już 4 maluszki.I jeszcze 2 jajeczka.Na obrazie kamerki podają kiedy kluły się pisklęta.
Są już 4 maluszki.I jeszcze 2 jajeczka.Na obrazie kamerki podają kiedy kluły się pisklęta.
Irena
Bad Konigshofen , BadWaldsee , Burgebrach , Detern1 , Crailsheim , Detern 2
W Detern 1 i Detern2 jeszcze wysiadują.W pozostałych gniazdach są maluszki.W Burgebrach nic nie widać.
W Detern 1 i Detern2 jeszcze wysiadują.W pozostałych gniazdach są maluszki.W Burgebrach nic nie widać.
Irena
Falkental , Delbriuck , Freillassing , Grunberg , Falkenberg , Falkenhain
W Falkental dopiero wróciły do gniazda.Jaj brak.Delbruck i Falkenhain klują się maleństwa , Falkenberg,Freillassing trwa wysiadywanie.W Grunberg pierwsze jajeczko zniesione dziś w nocy.
W Falkental dopiero wróciły do gniazda.Jaj brak.Delbruck i Falkenhain klują się maleństwa , Falkenberg,Freillassing trwa wysiadywanie.W Grunberg pierwsze jajeczko zniesione dziś w nocy.
Irena
Grimma , Grube , Gruna , Hammelburg , Hamm , Frohburg
Są maleństwa w Grube , Hammelburg i Gruna..
Są maleństwa w Grube , Hammelburg i Gruna..
Irena
Klinostheim , Jettingen , Kuhren , Lossow , Kirchzarten , Hellwege
Są maluszki w Klinostheim , Jedynaczek w Jettingen , Klują się w Kirchzarten , Hellwege , Lossow , Kuhren.... wysiadują.
Są maluszki w Klinostheim , Jedynaczek w Jettingen , Klują się w Kirchzarten , Hellwege , Lossow , Kuhren.... wysiadują.
Irena
Lossow , Freden , Grossbeern , Herbolzheim , Mainburg , Linum
Irena
Markdorf , Memmingen , Otersweier , Pahlen , Pirkensee , Postagentur
Irena
Rossla , Seebach , Siedenlangenback , Teichland , Renchen , Raddusch
Irena
Thrana , Trebsen , BunneSchaf , Werdrn , Wilsbiburg , Unterelchingen
Irena
Wittichenau , Wernikow , Wittislingen , Zahsow , Zusmarshauzen , Grosebeern
Irena
Crailsheim
Tu jest 5 fajnych,zdrowych maluszków.A może 6...a może jest i siódmy??/
Tu jest 5 fajnych,zdrowych maluszków.A może 6...a może jest i siódmy??/
Irena
Mainburg
Wykluły się wszystkie bocianiątka...Jest ich co najmniej 4.ale ja tam widzę 5.
Wykluły się wszystkie bocianiątka...Jest ich co najmniej 4.ale ja tam widzę 5.
Irena
Thrana
Tu leżakuje cała piąteczka podrośniętych bocianków...Są duże i już takie urocze.
Tu leżakuje cała piąteczka podrośniętych bocianków...Są duże i już takie urocze.
Irena
Crailsheim.
Dziś jest cała piąteczka.Właśnie otrzymały posiłek...
Dziś jest cała piąteczka.Właśnie otrzymały posiłek...
Irena
Bunne Schaf
5 maluszków już jest na świecie...Są śliczne...i takie bezbronne.
5 maluszków już jest na świecie...Są śliczne...i takie bezbronne.
Irena
Bad Konigshofen
Zostały 3 maluszki. Niestety jeden nie żyje. Leży pod rodzeństwem stratowany .
Zostały 3 maluszki. Niestety jeden nie żyje. Leży pod rodzeństwem stratowany .
Irena
Delbriuck
Są 4 maluszki i jedno jajeczko,które nie będzie chyba wyklute...A może będzie?
Są 4 maluszki i jedno jajeczko,które nie będzie chyba wyklute...A może będzie?
Irena
Mainburg
Tu boćki mają już pisklęta na świecie.Cztery widać doskonale.Może jest i piąty???Ale czy czasem one nie miały 4 jaj??
Tu boćki mają już pisklęta na świecie.Cztery widać doskonale.Może jest i piąty???Ale czy czasem one nie miały 4 jaj??
Irena
Crailsheim , Deetz , Bad Waldsee , Detern , Falkenberg , Delbriuck
Maluszków 5 jest w Crailsheim, ,Bad Waldsee 4 maluszki , Deetz też mają maluszki , Detern4 jajeczka do wysiedzenia , w Falkenberg 5 jajeczek też do wysiedzenia
Maluszków 5 jest w Crailsheim, ,Bad Waldsee 4 maluszki , Deetz też mają maluszki , Detern4 jajeczka do wysiedzenia , w Falkenberg 5 jajeczek też do wysiedzenia
Irena
Grimmenstein , GrosseBeern , Hammelburg , Herbolzheim , Gruna , Freden
We wszystkich gniazdach są maluszki.
We wszystkich gniazdach są maluszki.
Irena
Kirchzarten , Falkenhain , Lossow , Leiferde , Markdorf , Klinostheim
Wysiadują w Lossow 4 jajeczka.W pozostałych są już maluszki.
Wysiadują w Lossow 4 jajeczka.W pozostałych są już maluszki.
Irena
Ottersweier , Pahlen , Pirkensen , Postagentur , Raddusch . Rossla
Jeszcze wysiadują w Pahlen , Postagentur , Pirkensee , Raddusch , .Są 3 maluszki w Ottersweier i 2 ,3 lub nawet 4 w Rossla
Jeszcze wysiadują w Pahlen , Postagentur , Pirkensee , Raddusch , .Są 3 maluszki w Ottersweier i 2 ,3 lub nawet 4 w Rossla
Irena
Wilsbiburg , Unterelchingen , Vechta , Werden , Weiden , Siedenlangenback
W Wilsbiburg jest dziwna sytuacja.Tu chyba stoczona była walka.Bociany nie wysiadują a tylko pilnują gniazda.Są zestresowane.To widać po ich zachowaniu.
W Unterelchingen są maluszki.W Vechta klują się maluszki .W pozostałych już są maluszki wszystkie.
W Wilsbiburg jest dziwna sytuacja.Tu chyba stoczona była walka.Bociany nie wysiadują a tylko pilnują gniazda.Są zestresowane.To widać po ich zachowaniu.
W Unterelchingen są maluszki.W Vechta klują się maluszki .W pozostałych już są maluszki wszystkie.
Irena
Wittislingen , WinsenLuhe , Wensickendorf , Wangen , Wernikow , Wittichenau
W Wittislingen są 3 maluszki i 3 niewyklute jaja,Winsen Luhe jeszcze wysiadują , Wensickendorf jeszcze wysiadują , Wangen mają już maluszki , Wernikow jeszcze wysiadują , Wittichenau są maluszki
W Wittislingen są 3 maluszki i 3 niewyklute jaja,Winsen Luhe jeszcze wysiadują , Wensickendorf jeszcze wysiadują , Wangen mają już maluszki , Wernikow jeszcze wysiadują , Wittichenau są maluszki
Irena
Bunne Schaf
Dziś jest 5 bocianiątek.Pewnie nie na długo ten piąty pobędzie w tym gnieździe...bo już dziób matki łapie go za główkę..Czyli pozbędzie się go szybko.Maluszek jest tak chętny do życia,że stara się jak może uchować główkę pod rodzeństwem a przy karmieniu jego zaradność by ustawić się jak najkorzystniej jest wyjątkowo sprytna.Niestety chyb matka już przesądziła jego los....
Dziś jest 5 bocianiątek.Pewnie nie na długo ten piąty pobędzie w tym gnieździe...bo już dziób matki łapie go za główkę..Czyli pozbędzie się go szybko.Maluszek jest tak chętny do życia,że stara się jak może uchować główkę pod rodzeństwem a przy karmieniu jego zaradność by ustawić się jak najkorzystniej jest wyjątkowo sprytna.Niestety chyb matka już przesądziła jego los....
Irena
Zahsow , Wernikow , Teichland , Zusmarshausen , Falkental , Detern 2
Klują się maluszki w Zahsiow.Są już 2 i prawie trzeci. .W Wernikow też widać 2 łebki wystające ponad zasieki , W Teichland jest 1 maluszek.Tu dla mnie tajemnicza sprawa,bo nigdy jeszcze nie spotkałam dwóch bocianów razem.Zysmarschausen mają 4 na pewno.W Detern jeszcze wysiadują.
Klują się maluszki w Zahsiow.Są już 2 i prawie trzeci. .W Wernikow też widać 2 łebki wystające ponad zasieki , W Teichland jest 1 maluszek.Tu dla mnie tajemnicza sprawa,bo nigdy jeszcze nie spotkałam dwóch bocianów razem.Zysmarschausen mają 4 na pewno.W Detern jeszcze wysiadują.
Irena
Wensickendorf , Crailsheim , Deetz , Falkenberg , Vechta , Werden
Jeszcze nie ma maluszków w Wensickendorf , Falkenberg , i Werden.
Jeszcze nie ma maluszków w Wensickendorf , Falkenberg , i Werden.
Irena
Teichland
Odetchnęłam z ulgą jak zobaczyłam rodziców w gnieździe razem .
Trzymajcie się .i niech szybko maluchy przychodzą na świat.
Odetchnęłam z ulgą jak zobaczyłam rodziców w gnieździe razem .
Trzymajcie się .i niech szybko maluchy przychodzą na świat.
Irena