SACHSBACH
Re: SACHSBACH
Czy tak czy siak .. mimo, że bocianki odwaliły kawał roboty to i tak człowiek spartolił je stawiając tak duże niebezpicznie sterczące patyki...
Irena
WSZYSTKO ZGODNIE Z PRZEWIDYWANIEM - JEST SKARB!
Szybko minął półmetek wysiadywania,Teraz to już tylko z górki.Jeszcze w tym m-cu klucie.
Irena
Dziś pierwsze jajeczko ma 31 dni.Może jeszcze ze 3 dni i powinien być na świecie.
Irena
Czekamy na klucie.Może we dwoje szybciej wygrzeją.Zdjęcia z wczoraj.
Może juro coś się wydarzy.
Może juro coś się wydarzy.
Irena
Dziś z rana widzę jedno jajo odrzucone na koronę gniazda.W gnieździe widzę trzy maluszki i jeszcze niewyklute jajo.A więc szczęścia i słoneczka życzę.
Irena
Jakaś ta kupka bocianiątek jest dziwnie mała. Rano ich więcej widziałam. Nie będę liczyła ...nie ma sensu teraz.Jak podrosną to okaże się tak na prawdę ile odchowali.
Irena
O ja cie ale urosły. Fajnitkie i zdrowo wyglądające.Jest ich 4 i jest jedno niewyklute jajo.Trzymajcie się maluszki.
Irena
Bocianki rosną i dobrze się mają. Koło nich krząta się mama i cały czas poprawia ogrodzenie by czasem któremuś nie przyszło do głowy zawędrować o krok za daleko. A czasem stoi i ma je w zasięgu wzroku.
Irena
Nawet pod nieobecność rodzica znalazły zajęcie,Dwaj gezebią w dziurze.Następni znudzeni grzebaniem wstały i wtypatrują rodziców.
Irena
Bardzo cieszą mnie takie widoki. Oby tu już poradziły z tymi ciągłymi opadami. Są już prawie jak rodzice.
Irena
Bardzo ładnie urosły. Są już jak rodzice...Cieszą nas takie gniazda, gdzie udało się odchować maluszki w skrajnie trudnych warunkach pogodowych.To doświadczeni bociani rodzice...Udaje im się często odchowywać maluchy.
Irena
Takie fajne gniazdo...Noo w sensie para bocianów-rodziców.Starają się nie eliminować maluchów.Odchowują wszystkie.Noo chyba że któryś sam odejdzie..
Niestety ustawienie kamerki fatalne.Nic tu nie zobaczymy jak będzie nauka latania..No tak jak w tej chwili..
.
Niestety ustawienie kamerki fatalne.Nic tu nie zobaczymy jak będzie nauka latania..No tak jak w tej chwili..
.
Irena