DZIWOGÓRA, ZACHODNIO - POMORSKIE
Re: BOCIANY - DZIWOGÓRA ,ZACHODNIO - POMORSKIE
Juz widać ładnie cała czwóreczkę. Dwa są trochę mniejsze, jeden średni i jeden duży.
Ale mam tutaj szczęście oglądać zamiany w momencie odlotu drugiego rodzica. Ale jest piekna cała czworka maluchów
Maluchy spokojnie drzemią.Pan tata skupiony na obserwacji nieba nad gniazdem.Spokojne przedpołudnie.
Irena
Maluszki nocą.dużo ich tu...drzemią obie spokojnie.
Irena
Miło popatrzeć na taką gromadkę.W gnieździe spokojnie.Maluchy szykują się do snu.
Irena
DOSTAŁY PÓZNĄ KOLACJĘ
ZAMIAST SPAĆ TO JESZCZE SIE KRĘCĄ I WIERCĄ
Wielkie kluchy , a jeszcze często zostaje rodzic z nimi. Może na dniach będzie więcej wylatywał w teren i je zostawiał same.
Z przyjemnością wdepnęłam do tego gniazda. Czwórka maluszków i dumny ojciec.Tak mniemam bo z dumą spoglądał na swoje pociechy. Spokojnego dnia bocianki
PRZEZ POŁUDNIE RODZIC W GNIEZDZIE ,ZAPEWNIA IM TROSZKĘ CIENIA
WIECZORNA WYMIANA I KOLACJA
CISZA NOCNA
BRAK PODGLĄDU
Przez kilka dni nie było przekazu. Teraz wrócił i jest super.
Szkoda, ze nie był taki od początku sezonu. Można cofać i jest zbliżenie do gniazda. Czworka młody ma się świetnie.
Szkoda, ze nie był taki od początku sezonu. Można cofać i jest zbliżenie do gniazda. Czworka młody ma się świetnie.
Jeden z rodziców często przebywa z młodymi na gnieździe
SPOKOJNEJ I POGODNEJ NOCY
Niestety moja radość była za wczesna. Ciagle jest znak nie ma sygnału
PODOBNIE JAK WCZORAJ
TYLKO JEDEN SIĘ ZNALAZŁ CHĘTNY DO TRENINGU
Brawo są dwa lotniki. Wyleciały krótko po 14. Dwa pozostałe nie mogły się nadziwić. Bardzo długo patrzyły za nimi. Potem przyleciał rodzic i napoił, nakarmił dwa skarby. Czekał na resztę swoich pociech, ale się nie doczekał. Do tej pory nie wróciły do gniazda. Czekamy.
Jeden wrócił do gniazda. I nagle gniazdo puste.co tu się stało? Nagle wyleciały wszystkie? Czy coś je wystraszyło?
Czyli latają wszystkie cztery.
Czyli latają wszystkie cztery.
Najpierw przyleciał jeden. Potem były już trzy ( nie widziałam ładowania :( )
No a potem przyleciał ostatni, czwarty lotnik. To była bomba. Spadl do gniazda z nieba, jak worek kartofli. Bummm. Rodzeństwo stało nad nim i patrzyło. On leżał plackiem 1,5 minuty. Już się bałam ze bed ile potrzebna pomoc, czy sobie nóg nie połamał. Ale wstał i odpoczywał potem na jednej nodze jak „stary” bocian.
Kochane bocianki
No a potem przyleciał ostatni, czwarty lotnik. To była bomba. Spadl do gniazda z nieba, jak worek kartofli. Bummm. Rodzeństwo stało nad nim i patrzyło. On leżał plackiem 1,5 minuty. Już się bałam ze bed ile potrzebna pomoc, czy sobie nóg nie połamał. Ale wstał i odpoczywał potem na jednej nodze jak „stary” bocian.
Kochane bocianki
PUSTE GNIAZDO ,JEDEN TYLKO NA CHWILĘ PRZYLECIAL ALE I ON RUSZYŁ W TEREN
POPOŁUDNIU W GNIEZDZIE NIE BYŁO NIKOGO .ŁADNA POGODA ZACHĘCIŁA MŁODZIEŻ DO PRZEBYWANIA W TERENIE .WRÓCIŁY GDY ZBLIZAŁ SIĘ WIECZÓR I ODPOCZYWAJĄ
W CIĄGU DNIA NIE BYŁO NIKOGO ,NA NOC WRÓCIŁA CAŁA CZWÓRKA I ODPOCZYWA POD OKIEM RODZICA
Wszyscy w terenie na żerowisku