WOLA ZABIERZOWSKA - MAŁOPOLSKA
Re: WOLA ZABIERZOWSKA - MAŁOPOLSKA
WIECZOREM W GNIEZDZIE OBCY BOCIAN .PONOĆ JAK WYCZYTAŁAM NA CZACIE /NIE BYŁO MOŻLIWOŚCI JUŻ COFNĄĆ/ ZAATAKOWAŁ WOLANKĘ I NIE WPUŚCIŁ JEJ NA NOC DO GNIAZDA .OKOŁO 22.45 ODLECIAŁ
WOLANKA WRÓCILA DO GNIAZDA PO PÓLNOCY
INTRUZ NIE DAWAŁ ZA WYGRANĄ I W CIĄGU DNIA NIEPOKOIŁ WOLANKĘ
WIECZOREM JAK NA RAZIE NIKT JĄ NIEPOKOIŁ I SOBIE SMACZNIE ŚPI.SPOKOJNEJ NOCY WOLANKO
WIECZOREM JAK NA RAZIE NIKT JĄ NIEPOKOIŁ I SOBIE SMACZNIE ŚPI.SPOKOJNEJ NOCY WOLANKO
WOLANKA WRÓCILA JUŻ DO GNIAZDA NA ODPOCZYNEK .NIE WIEM CO SIĘ DZIAŁO WCZEŚNIEJ BO NIE MIAŁAM DOSTĘPU DO INTERNETU
Niestety ja też nie obserwowałam, ale wstawię dwa filmiki Hani.
Jedno pokazujące trzecie jajko Wolanki dzisiaj rano.
I drugi filmik, jak przylatuje agresor. Wygania Wolanke i wyrzuca jej to jajko, które tym razem chciała wysiadywać.
Filmiki z YT autorstwa Hania
Jedno pokazujące trzecie jajko Wolanki dzisiaj rano.
I drugi filmik, jak przylatuje agresor. Wygania Wolanke i wyrzuca jej to jajko, które tym razem chciała wysiadywać.
Filmiki z YT autorstwa Hania
W nocy Wolanka znowu zniosła kolejne jajko 4 .
Rano wysiadywała swoje jajeczko, kiedy po godz. 10 wpadł agresor i ja wypędził z gniazda. Jajko wyrzucił na koronę gniazda i odleciał.
Wolanka powróciła zaraz do gniazda, wtoczyła jajko do dołka i dalej je wysiaduje.
Rano wysiadywała swoje jajeczko, kiedy po godz. 10 wpadł agresor i ja wypędził z gniazda. Jajko wyrzucił na koronę gniazda i odleciał.
Wolanka powróciła zaraz do gniazda, wtoczyła jajko do dołka i dalej je wysiaduje.
PRZEDPOLUDNIEM WOLANKA CAŁY CZAS PILNUJE JAJECZKA
PRZED ZAPADNIĘCIEM ZMROKU WPADŁ AGRESOR I WYRZUCIŁ WOLANKĘ .CIEKAWE ŻE ONA SIĘ NIE BRONI .
POTEM DOBRAŁ SIĘ DO JAJECZKA I WYRZUCIŁ TYM RAZEM NA SKRAJ GNIAZDA .DO 22 -ej JESZCZE PRZEBYWAŁ W GNIEZDZIE ,MOZE MYŚLI NOCOWAĆ .BIEDNA TA WOLANKA ,ŻAL MI JEJ
POTEM DOBRAŁ SIĘ DO JAJECZKA I WYRZUCIŁ TYM RAZEM NA SKRAJ GNIAZDA .DO 22 -ej JESZCZE PRZEBYWAŁ W GNIEZDZIE ,MOZE MYŚLI NOCOWAĆ .BIEDNA TA WOLANKA ,ŻAL MI JEJ
Ja dzisiaj opowiem c.d. za pomocą dwóch pięknych filmików z YT autorstwa Hani. Oglądając jej wszystkie filmiki można poznać historię bocianków z tego gniazda.
WOLANKA WRÓCILA NA NOC PRZYWITAŁA SIĘ Z GNIADEM I ODPOCZYWALA .W CIĄGU DNIA TEZ ZAGLĄDALA DO GNIAZDA .GNĘBICIEL JAK NA RAZIE SIĘ NIE POJAWIŁ
Dzisiaj nie obyło się bez agresora. Już jak nadlatuje kładzie się Wolanka na plaskona gnieździe. Pokazuje, że to jaj gniazdo. Ale on wpada wprost do jej szyji i wypędza. On odlatuje po jakim czasie. Ona wraca później samotnie do gniazda.
WITAJ WOLANKO SAMOTNICZKO
Wolanka nadal jest na gnieździe. Szkoda tylko, że akurat dzisiaj nie ma przekazu. Ale była wczoraj i dziś rano.
Z rana urzędowala w gniezdzie,wieczorem gniazdo puste