Zdjęcia i filmiki z naszych wędrówek po Europie i świecie
Zdjęcia i filmiki z naszych wędrówek po Europie i świecie
Kilka kadrów z pobytu w Norwegii i Szwecji
Irena
Re: Zdjęcia i filmiki z naszych wędrówek po Europie i świecie
Norwegia i Szwecja
Plaża Maerapanna w Norwegii
Plaża Maerapanna w Norwegii
Irena
Krajobrazy Szwecji i Norwegii po drodze.
Czwarta fotka to Granica Norwegia Szwecja
Szwecja i Norwegia niczym nie różnią się od siebie,Pełno lasów świerkowych rosnących na skałach.
Czwarta fotka to Granica Norwegia Szwecja
Szwecja i Norwegia niczym nie różnią się od siebie,Pełno lasów świerkowych rosnących na skałach.
Irena
Irlandia Południowa Góry Kerry
Irlandia różni się tym,że na tej wyspie brak lasów.Zostały wycięte w pień kilkaset lat temu.Teraz próbują je nasadzać.Są łyse skały i gołe góry.Czasami krzaki .Natomiast rozprzestrzenił się Rhododendron.Tak mu tu się spodobało,że został inwazyjnym chwastem.Na nieużytkach rozsiewa się jak pospolity mlecz.Czyli "Mniszek lekarski"
Irlandia różni się tym,że na tej wyspie brak lasów.Zostały wycięte w pień kilkaset lat temu.Teraz próbują je nasadzać.Są łyse skały i gołe góry.Czasami krzaki .Natomiast rozprzestrzenił się Rhododendron.Tak mu tu się spodobało,że został inwazyjnym chwastem.Na nieużytkach rozsiewa się jak pospolity mlecz.Czyli "Mniszek lekarski"
Irena
Irlandia południowa Góry Kerry
www.youtube.com/watch?v=_hRg8R0luuQ
6 fotka to sucha zatoka w czasie odpływu
Irlandia to charakterystyczne płoty z łupków skalnych.Są również elewacje budynków z takich łupków
www.youtube.com/watch?v=_hRg8R0luuQ
6 fotka to sucha zatoka w czasie odpływu
Irlandia to charakterystyczne płoty z łupków skalnych.Są również elewacje budynków z takich łupków
Irena
Łoś...widok z okna.Norwegia Lipiec 2019
Irena
Nie podróżuję po świecie.
Ale mam kilka zdjęć z wędrówki po moim.......ogrodzie :D
Dawno nie mieliśmy zimy, a więc zapamiętajmy
Ale mam kilka zdjęć z wędrówki po moim.......ogrodzie :D
Dawno nie mieliśmy zimy, a więc zapamiętajmy
To ja tu wrzucę z mojego leśnego ogrodu. O tak, mam leśny ogród. Są nim wszystkie lasy! :)
Akurat już wiosna puka nam do drzwi.
Akurat już wiosna puka nam do drzwi.
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia...
Busiku, Polska w Europie, a więc nasze wędrówki też mogą być ciekawe
Mam przedwiośnie w ogrodzie. Kwitnie ciemiernik, oczar, forsycja ma pąki. A obok tego jeszcze czynny karmnik i dużo ochotników :D
Mam przedwiośnie w ogrodzie. Kwitnie ciemiernik, oczar, forsycja ma pąki. A obok tego jeszcze czynny karmnik i dużo ochotników :D
Gama jak ja tobie zazdroszczę (pozytywnie) tego Ciemiernika. Kocham te kwiatki a niestety ich nie mam co roku sobie obiecuje ze je kupię i zapominam. A teraz to chyba już za późno. Są piękne
Wkrótce zaczniemy odwiedzać gniazda w realu,ja byłam dziś na wizji lokalnej pod gniazdem w Ustroniu. Wiele tam się ostatnio zmieniło czy z korzyścią dla bocianków ,raczej nie.
Pia, cieszę się, że podoba Ci się kwiat, który kwitnie zawsze na początku marca - i przez cały miesiąc. Jak teraz kupisz, to chyba długo kwiatkami nie będziesz się cieszyć, ale w przyszłym roku i w następnych - tak! I ważne, ze nic z nim nie musisz robić, mój ma 9 lat i co roku tak samo kwitnie. Są różne kolory - ja mam biały, ale są miodowe i różowe też :D Obok kwitnie Oczar - nieco spóźniony, zawsze kwitł w lutym :)
A dziś około godz. 14 tak wyglądał mój ogród (za 2 dni wiosna)
A dziś około godz. 14 tak wyglądał mój ogród (za 2 dni wiosna)
A ja wkleję taki filmik.Uwielbiam jeże ,podglądam je przez kamerkę . Jeden zamieszkał w moim ogrodzie
Kocham nad życie także moją królisię
Kocham nad życie także moją królisię
Temat zamarł, no więc i ja się dopiszę.
Dzisiaj od samego rana, na wierzbie w moim ogrodzie siedziały dwie sowy uszatki.
Tak po prawdzie to spały. Jedna obudziła się do zdjęcia. Widok jednak niespotykany.
Dzisiaj od samego rana, na wierzbie w moim ogrodzie siedziały dwie sowy uszatki.
Tak po prawdzie to spały. Jedna obudziła się do zdjęcia. Widok jednak niespotykany.
Irlandia Maj -Czerwiec 2022
Takie migawki trochę zdjęć Będzie więcej czasu wstawię kilka filmików.Irlandia na żywo jest dość specyficznym krajem.Miasteczka to posklejane segmenty domków ciągnące się wzdłuż obu stron ulic.To domki 150-letnie.Są i nowoczesne również na obrzeżach miast.Nie widać bloków mieszkalnych.Noo może w wielkoch miastach. Ale to przeważnie kamienice.Skupiliśmy się na górach i dzikiej przyrodzie.miałam możliwość uczestniczenia w festynie i widzieć przez chwil kilka irlandzkiego prezydenta,To taki mały 80-letni -miły pan.Właśnie odsłaniał kilka tablic pamiątkowych starodawnych budowli celtyckich.międzyinnymi mostek na rzece,budynki..
Na razie góry i dzika przyroda.Filmiki muszą poczekać bo Irenka takasz mądra,że fajniejsze nagrywała do góry nogami.Więc wnusi chłopak musi je poprawić .
Takie migawki trochę zdjęć Będzie więcej czasu wstawię kilka filmików.Irlandia na żywo jest dość specyficznym krajem.Miasteczka to posklejane segmenty domków ciągnące się wzdłuż obu stron ulic.To domki 150-letnie.Są i nowoczesne również na obrzeżach miast.Nie widać bloków mieszkalnych.Noo może w wielkoch miastach. Ale to przeważnie kamienice.Skupiliśmy się na górach i dzikiej przyrodzie.miałam możliwość uczestniczenia w festynie i widzieć przez chwil kilka irlandzkiego prezydenta,To taki mały 80-letni -miły pan.Właśnie odsłaniał kilka tablic pamiątkowych starodawnych budowli celtyckich.międzyinnymi mostek na rzece,budynki..
Na razie góry i dzika przyroda.Filmiki muszą poczekać bo Irenka takasz mądra,że fajniejsze nagrywała do góry nogami.Więc wnusi chłopak musi je poprawić .
Irena
Jeszcze troszkę kadrów z pobytu w Irlandii. Tosą skomponowane filmiki z kadrów zdjęciowych,ponieważ filmowanie z samochodu w czasie jazdy.Nie bardzo mi się powiodło zanim spatrzyłam się,że jest źle ustawione nagrywanie.
Irena
Krótki filmik po drodze w góry i krajobrazy irlandzkie .Okolice Kenmare w Hrabstwie Kerry w Irlandii.
Irena