RANIŻÓW - PODKARPACIE
Re: RANIŻÓW - PODKARPACIE
Przylecial samiec do gniazda. Samica wstała z dołka i chciala zamiany. Jednak samiec zignorował samice. Po kilku minutach samica podeszła do dołka, zrobiła porządek i usiadła na jajkach.
Odliczamy godziny do kłucia pierwszego kiwaczka. Jutro mijają 32 dni od pierwszego jajka. A więc już niedługo go zobaczymy. Tutaj też bardzo często już oglądają/ przewracają jajka
Jakos z tego kłucia nic nie ma. Nic nie widać, jajka są znowu głębiej w dołku. Oj ciężkie kłucie.
Jest piekna dwojeczka kiwaczkow. Nie wiem czy wykluły sie jeszcze wczoraj w nocy, czy już dziś rano. Piekne maluszki i ładnie już jedzą makaronik.
Dzis rano wykluł się trzeci maluch. Do wieczora nie było następnego. Zobaczymy czy jutro wykluje się z czwartego jaja pisklatko.
Jest komplet. Wykluł się czwarty pisklak. Były cztery jajka i są cztery Kiwaczki.
NA DZIEŃ DZISIEJSZY JEST NAS TROJE
Piekna trójeczka. Nie tylko zostają już same na gnieździe. Pienie stoją i chodzą na wyprostowanych nóżkach. Mają prześliczne getry.
Nagle przyleciała samica, a za nią zaraz samiec i odstraszały latającego intruza.
potem było pojenie i karmienie. Tutaj znika wszystko w sekundzie. Trzy głodomorki.
Nagle przyleciała samica, a za nią zaraz samiec i odstraszały latającego intruza.
potem było pojenie i karmienie. Tutaj znika wszystko w sekundzie. Trzy głodomorki.
To są już starszaki. Nie tylko zostają same na gnieździe, ale potrafią już się poruszać na wyprostowanych nóżkach, cwiczą skrzydełka.
Maluchy to już przedszkolaki
Trafialam albo na same młode, które prawie cały dzień mokły na deszczu. Albo jeden z rodziców stał jak posąg na gnieździe. Może przy dobrej pogodzie będzie tutaj więcej „życia”
Ciezko sie karmi takie trzy kluchy. Nie wiadomo gdzie dziób i głowa. Że one jeszcze wszystkie oczy mają to cud.
MALOLAT INTENSYWNIE PRZYGOTOWUJE SIĘ DO PRZYSZŁYCH LOTÓW
JEDNEGO ""NOSI" PO GNIEZDZIE ,WIDAĆ ŻE ZGŁODNIAŁ I SZUKA CZEGOŚ ZJEDLIWEGO
Dwoch skakało przez trzeciego. Te łobuziaki to chyba są chłopaki, a ta co leży taka bialutka to dziewczyna.
Podfruwaja tak wysoko, ze juz w kamerce sie nie mieszczą. Teraz czekamy na pierwszy lot.
Kolacja o zmroku.
Kolacja o zmroku.
Nie wiem czy ta pogoda to robi że nic nie ćwiczą ? Wyczekiwały na catering. Już myślałam że są tylko dwa, ale nie. Trzeci schował się z tyłu.
Czasami w rozmachu można spróbować też zjeść nogę rodzeństwa.
Czasami w rozmachu można spróbować też zjeść nogę rodzeństwa.
BRAWO MAMY DWÓCH LOTNIKÓW.
Przyleciał rodzic ale nie zaczął karmić. Czekał na pozostałe dwa młode. Kiedy te wlatywały do gniazda, rodzic je opuścił. Nadleciał jak były już wszystkie trzy na gnieździe. Co było w menu nie wiem, bo nie było widać, ale chyba tylko drobnica.
Przyleciał rodzic ale nie zaczął karmić. Czekał na pozostałe dwa młode. Kiedy te wlatywały do gniazda, rodzic je opuścił. Nadleciał jak były już wszystkie trzy na gnieździe. Co było w menu nie wiem, bo nie było widać, ale chyba tylko drobnica.
Dzisiaj widziałam dwa pojedyncze wyloty, tylko nie jestem pewna czy to był jeden czy dwa bocianki.
Jeden latał gdzieś nad gniazdem, dwa podziwiały go z gniazda. Ale jak na gnieździe pokazał się rodzic, zaraz też wrócił do gniazda. Nie było karmienia, ( było 20 minut wcześniej) było pojenie.
NIE MIALY OCHOTY NA ĆWICZENIA ANI NA OPUSZCZENIE GNIAZDA .STAŁY JAK TE KOLKI W PŁOCIE
Ja wczoraj w ciągu dnia na gnieździe spotykałam tylko rodzica.
Wczoraj i dzisiaj na noc tylko dwa młode. Czyżby jeden już poleciał? Może jeszcze wróci.
Wczoraj i dzisiaj na noc tylko dwa młode. Czyżby jeden już poleciał? Może jeszcze wróci.
Dzisiaj nie potrafiłam wejść na ten przekaz. Raz mi się udało około 10 rano i był to dorosły. A wieczorem weszłam kilka razy ale miałam stopklatki. Ta noga mi się bardzo nie podoba. Jest opuchnięta i trzyma ją nienaturalnie. To dorosły bocian.
Teraz na noc znowu mam tylko stopklatka i nie wiem kto to jest. Chyba rodzice.
Teraz na noc znowu mam tylko stopklatka i nie wiem kto to jest. Chyba rodzice.
W ciągu dnia trafiłam na bociana, ale nie widziałam opuchlizny.
Wieczorem widać wyraźnie, coś jest nie tak. Inaczej trzyma palce.
Wieczorem widać wyraźnie, coś jest nie tak. Inaczej trzyma palce.
W ciągu dnia trafiałam na bocianka z chorą nogą.
Teraz wieczorem nagle po kilku dniach nieobecności noc spędza jeden młody. Czy to wrócił ich młody? Czy to jakiś obcy?
Teraz wieczorem nagle po kilku dniach nieobecności noc spędza jeden młody. Czy to wrócił ich młody? Czy to jakiś obcy?