ŻYWOCICE - OPOLSKIE
Re: ŻYWOCICE - OPOLSKIE
PODNIOSŁA KUPEREK I ZAJĘŁA SIĘ SWOIMI SKARBECZKAMI
Piec skarbów. Teraz będzie ciężko złapać dwa bocianki na gnieździe. Chyba że wieczorem
Dzisiaj długo czekałam aby zobaczyć dwa bocianki na gnieździe. Dla mnie to ważne, wtedy wiem że jest parka i żadnemu nic się nie stało.
POZNE POPOLUDNIE ;CZYSZCZENIE DOLECZKA ,OBRÓCENIE JAJECZEK I POWRÓT DO WYSIADYWANIA
WIECZORNA WYMIANA ,ŻYWKO ODDAŁ OPIEKĘ NOCNĄ SWOJEJ PANI
Zamiana w obowiązkach.
A co to małego pomiędzy jajkami? Rodzic to również zamieszał, a potem wsadził do środka. Co to jest ?
A co to małego pomiędzy jajkami? Rodzic to również zamieszał, a potem wsadził do środka. Co to jest ?
Tak długo czekałam i nic nie było, a teraz wieczorem odsłona i bingo. Jest pierwszy pip. Zaczęło się kłucie. Ciekawe czy będzie jutro rano kiwaczek.
Rano Wyklul się pierwszy kiwaczek (ten po prawej). Teraz wychodzi drugi, ma jeszcze kuperek w skorupce. Starszak zajadał cudownie makaronik.
Rodzic troszeczkę pomógł i już opuścił skorupkę.
Rodzic troszeczkę pomógł i już opuścił skorupkę.
Nadal dwa maluchy. Tatko dał coś dużego, nie do końca przetrawionego. Mlode nie dały rady tego zjeść Kłuje się trzeci. Moze jeszcze dziś wieczorem .
Od wczoraj są cztery maluszki.
Mama chciała coś zrzucić ale miała Kreta. Przyleciał tata i też miał 3 Krety. Muszą poczekać aż te Krety skruszeją
Mama chciała coś zrzucić ale miała Kreta. Przyleciał tata i też miał 3 Krety. Muszą poczekać aż te Krety skruszeją
Dzis rano wykluł się piąty maluszek. Jest bielusieńkie i malusieńki.
Było jedzonko, ale nic dla takiego maluszka. Nawet najstarszy nie dał rady niektórym kawałkom.
Było jedzonko, ale nic dla takiego maluszka. Nawet najstarszy nie dał rady niektórym kawałkom.
Sliczna czwóreczka maluszków. Zamiana rodziców i odlot. Ale na krótko, tylko po wodę.
Pieknie zraszał i poił swoje skarby. Ile wody potrafi przynieść do gniazda.
Pieknie zraszał i poił swoje skarby. Ile wody potrafi przynieść do gniazda.
Zamiana i karmienie. Wszystko znika w sekundzie. Cała czwórka wygląda bardzo dobrze.
DOCHODZI PÓLNOC A ONE JESZCZE NIE ŚPIĄ
NOC SPĘDZAJA POD OKIEM RODZICA
ZMOKŁY WIĘC CZYSZCZĄ I SUSZĄ PIÓRKA
Caly popoludnie czekałam na przylot rodzica i karmienie. Niestety przegapiłam
W ciągu dnia ciągle były zaspane i leniwe. Wieczorem zaczęły ćwiczyć. Na noc pilnują je rodzice.
Czekają na posiłek wszak zbliża się pora obiadowa