NIETULISKO DUŻE, ŚWIĘTOKRZYSKIE
Re: NIETULISKO DUŻE, ŚWIĘTOKRZYSKIE
Nie miałam szczęścia na odsłonę jajek. Chociaż wieczorem widziałam powrót samca do gniazda i liczyłam że samica poleci. Niestety lunął deszcze i została na jajkach.
PORZĄDKI W DOŁKU ,WZRUSZANIE ŚCIÓŁKI I SIANKA ORAZ OBRACANIE JAJECZEK
U NIETULISIÓW ZMIANA ,TULISIA OBEJMUJE SWÓJ DYŻUR PRZY JAJECZKACH
Dzisiaj jak zwykle Tulusia na jajkach. Po długim czasie pokazał się samiec.
Zaraz po majowce beda sie tutaj kluc maluszki. Juz maja z gorki.
WIECZORNE PORZĄDKI W DŁKU I PRZETURLANIE JAJECZEK
Nadszedl czas na kłucie a tu nic tylko coraz mniej widać. Cały dzień obserwowałam. Pod wieczór samiec zrobił parawan z siana. Super teraz na pewno cos zobaczymy
Zaczyna się coś dziać. Przewraca co chwilę jajka. Zobaczylam tylko jedną dziurkę. Ma jeszcze jedno jajko, którego niestety nie widać, to osłuchiwała. Moze to jajko ma większą dziurkę.
Jest Od rana czekałam na tego maluszka. Jest też dziurka w drugim jajku.
Dwa maluszki zobaczyłam rano. Samice z małymi cały dzień, ale samca dopiero teraz. Do wieczora więcej się nie wykłuło. Ufff Jak dobrze jest widzieć że są oba na gnieździe.
Dzis rano były trzy Kiwaczki. Teraz w czwartym jajku jest dziurka. Czy wykluje się jeszcze jeden kiwaczek?
DZISIAJ JUŻ RODZINA SIĘ POWIĘKSZYŁA ,JEST CZWÓRECZKA
Radosc z czwóreczki była krótka. Dzisiaj są już tylko trzy. Czwarty leży w dołku. Dlaczego? Może się czymś zadławił podczas jedzenia? Albo po prostu był słaby?
Nie potrafię trafić na zamianę. Oboje rodziców karmi i opiekuje się trójką maluszków.
Jest cała trójeczka
PADA ,MALUSZKI SCHOWAŁY SIĘ POD RODZICA
ODPOCZYWAJĄ POD OPIEKĄ RODZICA
A ja przegapiłam zamianę. Mama odleciała, a tata nakarmił skarby.
Tragedia. Co stało się z trzecim, tak dużym już młodym? Wczoraj po godz 20 były trzy maluchy. Dzisiaj są już tylko 2. Czy wypadł z gniazda? Tak dużego, zdrowego malucha raczej nie wyeliminowały.
SZKODA TEGO TRZECIEGO MALUSZKA .W GNIEZDZIE ZOSTALO DWOJE I JAK NARAZIE WSZYSTKO JEST W PORZADKU
SPOKOJNEJ NOCY RODZINKO
ODPOCZYNEK Z RODZICEM
Pieknie już chodzą po gnieździe i ćwiczą skrzydełka. Przyleciał samiec i coś szybko zrzucił. Niestety tak się ustawiły, że nie było widać. Nie było ale tego dużo. Prosiły o więcej, jednak nic już nie było.
Dzisiaj trafiałam na leżakowanie. Najlepiej z mamą. Sa już prawie tak duże jak ona.
NIETULISIE TO JUŻ MAŁOLATY,TYLKO PATRZEĆ JAK ZACZNĄ PRZYGOTOWANIA DO NAUKI LATANIA
ZGLODNIAŁY PRZESZUKUJĄ ŚCIÓŁKĘ
ZBLIŻA SIĘ WIECZÓR A KOLACJI NIE MA