NEUKIRCHEN
Re: NEUKIRCHEN
W Neukirchen jest bocian ;)
No i się doczekał :)
W gnieździe są dwa bociany :)
Ubolewałam nad ustawieniem tej kamerki...aż do dziś.
Patrzę i jestem zachwycona.Brawo operatorowi.O to chodziło.Przyleciał zmiennik.Jajeczka widać...I świat jest piękny.
Patrzę i jestem zachwycona.Brawo operatorowi.O to chodziło.Przyleciał zmiennik.Jajeczka widać...I świat jest piękny.
Irena
Tu dopiero drugi tydzień wysiadywania.Dzięki Bogu ,że nie mają maluszków.fatalna śniezyca z rana.
Przed południem już pogoda poprawiła się i bocianom lepiej wysiaduje się.
Przed południem już pogoda poprawiła się i bocianom lepiej wysiaduje się.
Irena
Tu nie ma jeszcze maluszków.To białe coś to nie maluszek a papier lub kawałek szmatki.
No i wywiało z gniazda to białe coś .
No i wywiało z gniazda to białe coś .
Irena
Zmiana przy wysiadywaniu.A ja widzę... że nic nie widzę.No może coś widzę.Powodzenia boćki.Jeszcze do klucia macie czas tylko 4 dni.
Irena
Klują się maluszki.Na razie widzę dwie kiwające się główki ponad zasiekami...Tyci białe ruszające się plamki .
Irena
Długo dyżuruje pan tata w gnieździe.Zaczyna się niecierpliwić.Maluszek chciałby jaką przekąskę.A zmiennik nie wraca.
Irena
Dziś też widzę dwa łebki...ponad zasiekami. Przytachali chyba kawał agrowłókniny... okryły nim maluchy ech te ptaszory głupie. Jeszcze siedzi...Pewnie wysiaduje...Duża różnica będzie między starszakami a maluchami .
Irena
Czy tu jest jakieś życie.Z początku wpatrywałam się jak sroka...i nic nie widziałam bo maluszki pewnie drzemały. Chwilę po tym dostrzegłam 2 kiwające się główki.Jest dobrze. Może są i 3 ale jak podrosną więcej zobaczymy.
Irena
Powodzenia maluszkom.Ta biała górka oddychająca to maluszki leżakujące.Nie chcą dziś pokazać się...
Irena
O matko ..to już piąte gniazdo, gdzie tak mocno pada...Maluszki sa schowane. Oby dały radę.
Irena